sobota 12. května 2012

Bechyně


Bechyně

www.fototuristika.cz
více o tomto výletu

http://www.fototuristika.cz/tips/detail/580

Jihočeské město Bechyně leží na soutoku řeky Lužnice a říčky Smutné asi 20km od Tábora. Podle pověsti jej založila kněžna Libuše. Opravdový zrod města zřejmě přišel až několik desítek let po založení královského hradu, v období vlády Jana Lucemburského.
město Bechyně

pohled z věže kostela sv.Matěje na historické centrum Bechyně

Během husitských válek bylo město několikrát vypáleno Tábority. O další rozvoj Bechyně se zasloužil rod Šternberků a následně páni ze Švamberka. Nejvíce však zůstal v povědomí rožmberský vladař Petr Vok. Ten nechal k hradu přistavět honosný zámek a jeho nákladný a zhýralý styl života se promítl i do společenského ruchu města.
město Bechyně

historická zástavba města Bechyně

Později zasáhli výrazněji do dějin města Paárové, kteří sem přinesli průmysl. Velký věhlas si získala továrna na výrobu kamen a keramických předmětů, čímž založili dlouholetou tradici bechyňské keramiky.
město Bechyně

náměstí T.G.Masaryka

Bechyně neproslula pouze keramikou, ale stala se i lázeňským městem. Historie lázeňství se začala psát již před více jak 300 lety. Lázně Bechyně se specializují na léčbu a rehabilitaci pohybového ústrojí. K léčbě využívají i rašelinu z nedalekých Veselských blat.

Zobrazit celý článek:
http://www.fototuristika.cz/tips/detail/580

Více tipů na výlet:
http://www.fototuristika.cz/searcher/filter?tips=1&view=1&order=1&x=64&y=14/ 

Žádné komentáře:

Okomentovat