neděle 17. října 2010

Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

www.fototuristika.cz
více o Perníkové chaloupce



 Máme rádi pohádky, máme rádi perníčky a tak chceme navštívit Perníkovou chaloupku a nějaký si „uloupnut“. Přes Pardubice a Ráby se dostáváme přímo do centra pohádek.
cestou k Perníkové chaloupce
To se nachází v areálu bývalého Loveckého zámečku. Ten byl postaven roku 1882 baronem Richardem Drasche z Wartinberka, tehdejším majitelem nedalekého hradu Kunětická hora. Po několika změnách majitelů se nakonec tento lovecký zámeček proměnil v Perníkovou chaloupku a dnes slouží jako muzeum perníku.
Perníková chaloupka
 Na střeše sice žádné perníčky nenajdete, ale uvnitř vám je přichystá samotná Ježibaba. Dozvíte se o historii bývalého Loveckého zámečku nebo historii výroby perníku. Můžete zde slyšet pohádku o Jeníčkovi a Mařence a vidět sbírku knížek z jiných zemí o této pohádce, kde chaloupku nemají z perníku, ale třeba z čokolády, piškotu nebo bonbónů a lízátek. Můžete se také vydat strašidelným lesem s pohádkovými postavičkami a navštívit samotnou Ježibabu uprostřed provoněné místnosti perníkem. Užijete si tady spoustu zábavy.
uvnitř areálu Perníkové chaloupky
Když se projdete po areálu kolem Perníkové chaloupky, ocitnete se najednou i v jiných pohádkách. Naleznete zde ohniště pro12 měsíčků, kde neustále hoří oheň, pichlavou past na Růženku, vyhlídku na Smolíčkova jelena, úl pro včelku Máju, studánku s živou vodou, saně pro mrazíka a další pohádkové motivy.
ohniště pro 12 měsíčků
Zobrazit celý článek:
Více tipů na výlet:

Žádné komentáře:

Okomentovat