pondělí 18. října 2010

Andělská Hora

Andělská Hora


www.fototuristika.cz
více o Andělské Hoře


Hrad Andělská hora byl postaven na čedičové skále někdy koncem 14.století. Jeho původní název byl Engelsburg. Během husitských válek sloužil jako základna k výpadům do širokého okolí. Měl postupně několik majitelů. Za třicetileté války ho vydrancovali Švédové. Poté byl opraven, ale v roce 1718 vyhořel a pak již byl definitivně opuštěn.
info tabule s plánkem hradu
 Zřícenina hradu se nachází v chráněné krajinné oblasti Slavkovský les. Je vidět již z velké dálky. Stojí jen kousek od silnice vedoucí z Karlových Varů na Prahu. Pokud  jedete po této silnici, nelze si ji nevšimnout, vystupuje totiž vysoko nad okolní krajinu.  Pro její snadnou dosažitelnost je hojně navštěvovaná turisty.
 Andělská Hora
Přijíždíme až těsně pod hrad k místnímu kostelu, kde lze dobře zaparkovat. Odtud je to jen několik desítek metrů po zelené TZ. Již na začátku nám cedule sděluje, že pobyt na této zřícenině, která je majetkem obce, je pouze na vlastní nebezpečí.
vstup na vlastní nebezpečí
Po zdolání několika schodů se objevujeme před hlavní branou. Projdeme po úzké cestičce a následuje další průchod pod zbytky bývalého hradu.

Žádné komentáře:

Okomentovat