pondělí 18. dubna 2011

muzeum Moto&Velo

muzeum Moto&Velo

www.fototuristika.cz
více o tomto výletu

http://www.fototuristika.cz/tips/detail/244

Muzeum historických motorek a bicyklů se nachází nedaleko Prahy v Přerově nad Labem. Dostáváme se k němu po dálnici D11, kde na exitu 18 sjedeme na Lysou nad Labem a směrovky nás již dovedou do Přerova. Muzeum leží v těsné blízkosti známého skanzenu a tak lze navštívit dvě velice zajímavá místa najednou. A opravdu je na co se dívat.
cesta k muzeu
Soukromé muzeum motorek a bicyklů bylo poprvé otevřeno 1.6. 1998. Zakladatelem těchto unikátních sběratelských skvostů byl bývalý cyklistický závodník Jaroslav Vavřík (1913-1997). Sbírka i po jeho smrti zůstala v rodině a štafetu přebral Tomáš Moravec. Z bývalé stodoly vybudoval krásné a útulné muzeum kam průběžně přibývají další exponáty.
muzeum Moto&Velo
 Přesný počet proto nelze říci, ale nachází se zde přibližně přes 70 historických jízdních kol a 60 motocyklů. A nejen to, najdeme zde i další doplňky a příslušenství v podobě zvonků, světel, zámků, výrobních štítků pumpiček, sedel, duší plakátů, fotografií a ještě spousty jiných věcí. Většinou jsou zavěšeny různě na stěnách muzea.
Zobrazit celý článek:


Více tipů na výlet:



Žádné komentáře:

Okomentovat