čtvrtek 20. září 2012

Skalky skřítků


Skalky skřítků

www.fototuristika.cz
více o tomto výletu:

http://www.fototuristika.cz/tips/detail/664

Ve strmé skále nad Dubinou na západním okraji Doupovských hor se nachází několik desítek tajuplných jeskyněk.
Skalky skřítků
Dříve sloužily jako obydlí, jehož obyvatelé střežili velký poklad. S lidmi z blízkého okolí vycházeli velice dobře a za trošku jídla jim i pomáhali. Těmi mírumilovnými a pomáhajícími obyvateli byli skřítci.
skřítek
Časem však sedláci začali být čím dál více lakomí a jídlo si raději nechávali pro sebe. Proto se skřítci rozhodli z tohoto kraje navždy odejít. Král skřítků poprosil převozníka v Dubině, jestli by všechny skřítky nepřevezl přes řeku Ohři na druhý břeh. Převozník souhlasil a celý den převážel neviditelné skřítky. Za to ho král skřítků odměnil zlatem a zeptal se ho, jestli chce být poslední, který spatří národ skřítků. Převozník byl samozřejmě zvědavý, kolik skřítků za celý den převezl. Král tedy zvolal „klobouky dolu“ a před převozníkem se najednou objevilo tisíce skřítků. Zamávali mu a vydali se směrem ke Krušným horám. Od té doby na ně již nikdo tady nenarazil.
Skalky skřítků
To pravý pověst o místu zvaném Skalky skřítků. To místo existuje a tak jsme byli velice zvědaví, jak to tam dnes vypadá a zda se tam třeba nějaký skřítek přeci jenom nevrátil.

Žádné komentáře:

Okomentovat