pátek 15. června 2012

kaňon a vodopád potoka Kolné


kaňon a vodopád potoka Kolné

www.fototuristika.cz
více o tomto výletu:

http://www.fototuristika.cz/tips/detail/602

Kaňon a vodopád potoka Kolné se nachází u osady Kolná vzdálené asi 8km od České Lípy. Leží na velice nenápadném místě, kam nevede ani turistická značka. Proto se můžete v temném kaňonu Kolenského potoku trošku bát, neboť tam davy turistů určitě nepotkáte.
kaňon a vodopád potoka Kolné
K místu lze přijít z nedaleké obce Stvolínky po neznačené cestě přes Stvolínské nivy. Kratší a asi i bezpečnější cesta vede z osady Kolné. Při příjezdu od obce Stvolínky je ještě před osadou malá křižovatka s trojúhelníkovým travnatým ostrůvkem. Zde je možné auto ponechat a vydat se vpravo do Kolné.
kaňon a vodopád potoka Kolné
Po necelých 200 metrech, hned za cedulí Kolné, vede cestička mezi dvěma místními staveními. Na jejím konci je louka, přes kterou vede vpravo maličko vyšlapaná cestička do lesa. Že jdete správně poznáte hned při příchodu do lesa podle cedule přírodní památka.
kaňon a vodopád potoka Kolné
To už vstupujete do rokle s protékajícím Kolenským potokem. I když protékajícím….Hned na začátku je dobré zmínit, že návštěva tohoto místa je nejvhodnější v období od podzimu do jara nebo po vydatných deštích, zkrátka, když je hodně vody, aby se projevila opravdová krása zdejšího potoka.

Žádné komentáře:

Okomentovat